Allting har en ände, och Playstation den har två.

Jag sitter här och passande nog lyssnar på ”Who want’s to live forever” av Queen medans jag funderar över den stundande situationen med mitt Playstation 3. Det har för andra gången råkat ut för YLOD, ett tillstånd som gör konsolen obrukbar.

För de av er som inte vet vad detta är så betyder det ’Yellow Light Of Death’. Det innebär att två platta gråa grunkor på den gröna kretskorts mojängen har lossnat, fast ändå inte. Det i sin tur skapar ett typ glapp så grunkorna inte fungerar som de skall med själva Playstationet, så när man startar upp den blinkar det snabbt till i orange färg istället för den gröna. Sedan låter det ”Pip, Pip, Pip!” och man är körd, änna…

Skämt åsido så är det i princip vad som händer. Överhettning gör att processorerna på moderkortet tappar kontakt och YLOD är då en indikation på att något är fel. Tydligen skall det finnas andra orsaker som kan framkalla det ökända gul/orangea ljuset, men just detta är mitt problem. Varför jag vet är för att jag har fixat det en gång förut, med hjälp av en Youtube video där en man går igenom steg-för-steg hur man skruvar isär sin konsol och lagar felet.
Kruxet här är att det är bara tillfälligt. Jag lagade mitt Playstation i Januari och således höll det knapt i tre månader..

Här ställer jag mig frågan: -Är det värt att köpa ett nytt Playstation 3?
Där en ny konsolgeneration praktiskt taget knackar på dörren, Nintendos Wii U till exempel planeras släppas i år, bör Sony och Microsoft visa upp sina nya kraftmaskiner på årets E3 mässa.

Vi kan bara för sakens skull ta en liten trip down memory lane och minnas de gamla concept bilderna på vad som för många år sedan påstods vara PS3. Kroppen har ju förutom sin först pianosvarta och sedan mattsvarta färg behållt sin design, men tack och lov stannade de kvar vid sin klassiska form på handkontrollen istället för det vi ser här som genast och välförtjänt kom att kallas för ”Bananen” ^^

Frågan som kvarstår är om jag skall låta min kära svarta följeslagare överleva i respiratorn för att med jämna mellanrum behöva återupplivas, eller om jag skall pensionera henne och köpa mig ur situationen?

Vem vill leva för evigt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *