Nyfiken på Curiosity?

Spelmakaren Peter Molyneux, känd för titlar som Fable-serien och Black & White, har i dagarna släppt sitt omtalade iOS-spel Curiosity.
Fast att kalla det spel är kanske felaktigt.

you are the 6 708th person to embark on this unique experiment exploring the power of curiosity

Så står det när jag startar upp ”spelet”. Målet är att hacka dig igenom en gigantisk kub för att nå den innersta kuben och få reda på en ”livsomvändande” hemlighet.
Kruxet är att kuben består av 60 miljarder bitar, som alla måste knackas bort, en efter en. Detta kan ses som ett omöjligt uppdrag, men eftersom alla människor som spelar spelet hackar på en och samma kub så ser Molyneux detta mer som ett socialt experiment som undersöker människors nyfikenhet och försöker dra det till sin yttersta spets.
Med inbyggd interaktion med sociala medier som Facebook och Twitter, så är det lätt att jämföra sin framgång med sina vänners, något som högst troligt sporrar tävlingsinstinkten hos deltagarna.
Curiosity är gratis att hämta hem från Appstore, men det finns verktyg att köpa i spelet som gör att man förstör en större mängd bitar och kommer därför längre inåt mitten. Det ryktas om att det ska finnas en specialverktyg som ska kunna ta bort en avsevärd mängd bitar men som kommer att kosta många, många tusenlappar av faktiska pengar för att köpa. Allt för att utforska hur nyfiken spelarna är (samt möjligheten att tjäna en massa pengar förstås.

Jag erkänner direkt; jag är sucker för sådana här projekt.
Udda, konstnärliga och med en djupare mening så är jag krokad direkt.
Men mest intressant är nog att se om experimentet lyckas; kommer någon nå den innersta kuben med hemligheten?
Och kommer denna lyckliga (?) sate dela med sig dess innehåll?

 

Är du nyfiken?

2 reaktion på “Nyfiken på Curiosity?

  1. Pingback: Rapport från kuben – Dag 2 « PixelKameraderi

  2. Pingback: Play Before You Die – Rapport från kuben – Dag 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *