Älskad spelmusik jag aldrig hörde.

Dagens lista och mitt första egna inlägg är en blandning av musik. Musik som jag av olika anledingar upptäckt trots att jag mer eller mindre aldrig spelat spelen de tillhör, åtminstonde aldrig spelat länge nog att höra låten i fråga. Alla har iallafall en sak helt gemensamt. Jag kunde inte sluta lyssna. Och förhoppningsvis kan inte heller du 🙂

Så here it goes:

Street Fighter IV – Guile Theme

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=piJRkPz4ui0]

Såklart har jag spelat Street Fighter II, och hört Guiles låt innan. Men denna versionen från SFIV var för mig helt okänd (fram tills att jag letade musik till min entre på en halloweenfest då min utklädnad var just Guile) och den här är ju mycket fetare än orginalet!

Shadow Of The Colossus – The Opened Way

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jSrV5–cua8]

Denna låten upptäckte jag genom Podden Spelklassiker Musik Feat. Gaming Grannar på deras top 50 lista över spelmusik. Idiot som jag är har jag aldrig spelat spelet, dock är HD versionen på min ’to do’ list, och denna låten får mig att längta tills jag sätter tänderna i det.

Mirror’s Edge – Still Alive (Lisa Miskovsky)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_1xyCOE8fNQ]

Första gången jag hörde denna låten var på en tvreklam för spelet, och sedan dess har den legat på min spotifylista. Jag tyckte spelet såg otroligt coolt ut, testade demot, blev inte speciellt hookad, men låten är fortfarande riktigt bra.

Zelda: Skyward Sword – Romance in the air

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=L7egFhuObEo]

En av mina förebilder vad gäller bloggande, nämligen Svampriket hade med denna låten i bakgrunden när Tommy Håkansson rimmade igenom spelen från föregående år. Kanske var det att jag gillade inlägget? Kanske var det att låten faktiskt i all enkelhet är bra? Oavsett är det som musik för mina öron 😉

Star Fox – Corneria

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=u4-HAql9SiY]

Aldrig hört låten förän ett annat av mina kärleksförhållanden Retroresan satte tänderna i spelet. Sedan nynnade jag resten av dagen. Den har ett tryck och en fart i sig som dessutom skulle göra sig utmärkt med riktiga intrument. Finns säkert, men jag nöjer mig med orginalet!

Soul Calibur II – Under The Stars Of Destiny

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YLZVM2zjyvs]
Jag vet varför jag gillar den här. För att 1.10 in låter det precis som om vore den hämtad ur Metal Gear Solid serien. Vilket jag trodde första gången jag hörde låten utan att veta från vilket spel den egentligen kom.

The Elder Scrolls: Oblivion

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=spNQvUNXXcQ]
Jag gillar när det låter episkt! Pompa och ståt! (är det ens ett riktigt ord?) Och den här gör just det. Om möjligt för den tankarna till Game of Thrones som jag tycker mycket om, men tyvärr är den åxå något förstörd av efterträdaren Skyrim som fick en parodisering i form av ”Ostkaka!”. Ni som sett den vet vad jag menar.

Det var allt för denna gången. Sista två låtarna är även de för mig upptäckta genom Spelklassiker Musik. För er som inte är bekanta med den eller så många andra spelpodcasts (ja Bob, jag pratar med bland annat dig!), så skall jag en dag förklara vilka och varför man bör lyssna på dem.

5 reaktion på “Älskad spelmusik jag aldrig hörde.

  1. Zelda-musiken snuddar vid suveräna Concerning Hobbits från första LOTR – och det är ingen dålig bedrift. Hög mysfaktor på denna låt!

    Och jag ser mycket framemot ditt inlägg SpelPoddar 101 a.k.a. Spelpoddar for Dummies!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *