Gamersleeve v.04.1. Historien om alvpojken som inte heter Link

Gör spelkonst på armen, igen!
Fortsättning följer…

20120220-133525.jpg

Nu är den klar. Fick vänta med bilden tills färgerna satt sig och rodnaden på armen gått ned lite. Då exempelvis benen skall vara vita vilket gör sig skit på tatueringar fick de således förbli hudfärgade, och illrött var inte vidare snyggt att visa upp 😛

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För er som inte vet (och jag är säker på att ni är ett par stycken), så kan man säga att Alundra är Playstation’s svar på A Link To The Past. Fast med nyare grafik då såklart. (Notera att min är spegelvänd mot orginalet. Detta för att passa bättre på armen)

Visserligen har jag aldrig spelat nämnda Zelda-spel och kan inte säga speciellt mycket om gameplaymässiga likheter, men likheten rent designmässigt är slående. Personligen tycker jag det är uppenbart att Matrix Software ville rida på Zelda-vågen och jag tackar dem innerligt för det.

Man spelar en alvpojke som en dag efter ett skeppsbrott spolas upp på stranden vid den lilla byn Inoa.
Han blir varmt välkommnad då stadens invånare hemsöks av demoner i sina drömmar. Vem visar sig då som av en händelse kunna entra folks drömmar ?, jo lille Alundra såklart. Även här ses likheter till Zelda-serien då drömmarna kan jämföras med dess tempel.
En ’uppföljare’ kom vid namn Alundra 2. Denna skall enligt uppgift endast låna namnet utan anknytning till originalet och vara rätt kass.

Jag testade Alundra första gången för många år sedan. Min bror och jag hyrde det på dåvarande Peters Video och jag blev hookad från start. Ännu har jag inte klarat det även om jag idag äger spelet, vilket såklart tack vare sitt nostalgiska värde placerar det högt upp i skämshögen.

För er som vill uppleva detta Zelda-klon-mys-RPG finns det att ladda ned från Amerikanska PSN Store för ett spottstyver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *