PixelKameraderi på utflykt – Gamevision1

20120225-192843.jpg

Bob och Peter, spelandes Kinect Adventures.

Ja så skulle man kunna sammanfatta innehållet på Borås första spelmässa som gick av staplen i helgen (och fortsätter även imorgon). Fick redan på fredagen att mässan inte skulle vara mycket att ha, men det är klart man åker dit ändå, speciellt eftersom det var första gången! Och man måste alltid stödja lokala företeelser som man kan tänkas uppskatta!
Sagt och gjort, vi åkte dit vid lunchtid idag. Vandrade in. Såg några roliga 2vs2 BF3-matcher på PC mellan två yrkesmilitärer och deras utmanare. Gick en tipspromenad som väckte intressanta diskussioner (Bob vann över Peter, Yay!)
Lekte med Kinect, får nog skaffa sånt till barnen samt spelkvällar med öl inblandat, då kommer det bli många skratt, det lovar jag dig.
Sen vart det matdags.

20120225-192904.jpg

Kyckling-grillspett med potatisgratäng och pepparsås för en femtiolapp. Som hittat!

20120225-192924.jpg

Sedan var det dags för dessa herrar att äntra scenen, Dataspelsakademien.
Akademien är en ideell förening, baserad i Göteborg, som syftar till att främja digitala spel som konst och kulturform.
Idag var dom på mässan för att prata om historik och hur spel har kommit att ta en allt större del i dagens samhälle samt hur de många olika korsbefruktningar spel leder till.
Föreläsningen var trevlig även om det var lite för mycket konstateranden och inte lika mycket teorier och frågeställningar som jag hade hoppats. Vi fick en liten pratstund med dem efteråt om skräckspels vara eller icke vara, mycket trevliga gossar må jag säg.

Efter detta åkte vi hem, mässan hade inte så mycket mer att erbjuda än så är, tyvärr.
Men, som sagt, det är alltid kul när det poppar upp en spelmässa en halvtimma bort och jag ser fram emot ett större och bättre Gamevision 2 år 2013!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *