Ursäkta att jag är sen, men nu är jag här!

20120304-224829.jpg

 

Som en parafras till min kära medskribent Peter och hans inlägg Sen till partyt… vill jag nu bara meddela att jag gick på det nämnda partyt! Började spela Mass Effect 2 för någon dag sedan och 10 timmar in i spelet har det uppkommit en del tankar.

Eftersom jag är i grund och botten en Xbox360-ägare så har jag haft möjligheten att spela Mass Effect på det sättet som man ska, dvs. att jag började med första delen. På grund av diverse kontrakt och överenskommelser så är aldrig Mass Effects första del släppt till PS3 vilket betyder att de spelarna får börja med del 2 om de vill ha del av det stora, härliga universum som Mass Effect-serien innehar. Dock är inte Playstation-ägarna helt utlämnade utan, om jag förstått det rätt, får händelserna från första spelet förklarade i stora drag genom filmsnuttar innan man börjar äventyret som är Mass Effect 2.

Problemet som jag ser, är det faktum att Mass Effect 2 verkligen känns som en uppföljare och då på det negativa sättet – samma framgångsrika hjulspår som tidigare, små förändringar som inte är till det bättre utan tvärtom, en story som jag inte riktigt känner mig engagerad i.
Nu låter jag kanske onödigt negativ är och jag måste poängtera att jag uppskattar denna uppföljaren, det är ett roligt spel att spela. Men känslan av att spela en sådan uppenbar ”uppföljare” kan jag inte skaka av mig, och jag har svårt att se de stackars PS3-ägarna som tänker börja sitt äventyr i spelets andra del, njuta av upplägget på samma vis som jag gjorde när jag började spela från den riktiga början.

Kanske hade jag känt annorlunda om jag började spela del 2 direkt efter att jag krossat Saren och dödat en Reaper, istället för att vänta 9 månader… Men jag måste alltid ha lite luft i mellan de större speläventyren för att uppskatta de till fullo, och Mass Effect 2 känns helt rätt nu efter ha fått 11000 kills i MW3 sedan november…
Omväxling förnöjer!
Återkommer med mer tankar om Mass Effect 2 längre fram, håll till godo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *