Behöver vi nya spel?

Det kom precis till min vetskap att Baldurs Gate och Baldurs Gate II kommer få en sk. ’Enhanced Edition’! Detta är ett besked som givetvis gör mig riktigt glad, speciellt när det ser ut som att det kommer till Ipad, så då måste jag ju skaffa mig en sådan 🙂 Alla glada, tjo och tjimm, hopp och skutt, skratt och lek..

Men det får mig att tänka, behöver vi verkligen nya spel? Nya innovativa spel behövs ju alltid för att driva marknaden framåt, och där känns det som att indie scenen har mycket häftigt att komma med.
Men resten? Det har ju gjorts så otroligt många spel redan som är så bra. Kanske borde världen ta en paus?

Vi sköljs ju varenda år över av licensspel som suger regeringsarsle, tvåor, treor, med mera. Varför inte ta en paus i kanske 5 år? Ge oss uppdaterade versioner av spelen vi älskar och som kidsen aldrig upplevt, låt marknaden starta om och stå på färska ben när indieutvecklarna har kommit på några guldkorn till ideer, backa upp dem och kör 110%!

Jag säger inte att jag ogillar uppföljare eller spelserier, med tanke på att jag rådiggade Final Fantasy 13 tex ^^. Eller att jag för den delen inte är sugen på att spela de nya spel som kommer idag.
Jag blev bara så otroligt glad att se kanske DEN mest anrika spelserien vad västerländskt rollspel anbelangar få ett facelift.

Punkt.

4 reaktion på “Behöver vi nya spel?

  1. Kul nyhet MEN de flesta spel har ju typ världens sämsta styrning på plattor som man egentligen har använt sig av tangentbord/mus. Dock kanske de finslipar de men tveksamt ändå att det kommer kännas bra.

    • Med tanke på att det är ett typ peka/klicka (Monkey Island gjorde ju sig riktigt bra) och man hela tiden pausar spelet i striderna och mest väljer magi och fiende så har jag ändå gott hopp om att pekskärm borde fungera rätt bra.

  2. Kul nyhet MEN de flesta spel har ju typ världens sämsta styrning på plattor som man egentligen har använt sig av tangentbord/mus. Dock kanske de finslipar de men tveksamt ändå att det kommer kännas bra.

    • Med tanke på att det är ett typ peka/klicka (Monkey Island gjorde ju sig riktigt bra) och man hela tiden pausar spelet i striderna och mest väljer magi och fiende så har jag ändå gott hopp om att pekskärm borde fungera rätt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *