Ett nytt Shadowrun? Bara om Ni pyntar upp!

 Ingen spelintresserad har väl lyckats undgå den senaste trenden inom branchen, Kickstarter?
Om ni mot förmodan missat detta så går det i korthet ut på ett spelföretag som  vill göra ett speciellt spel men inte lyckas få finansiering genom de ordinarie kanalerna, vänder sig till sina trogna fans och sidan Kickstarter. De startar helt enkelt en insamling av pengar, donationer i valfri valör och som (oftast) skänks av den vanliga spelare, som gärna bidrar till att se en viss uppföljare eller en viss spelmakares drömspel.
Efter att företaget Double Fine, med Tim Schafer i spetsen, lyckades skrapa ihop sin begärda summa på rekordtid, har flera andra företag hakat på trenden för att få hjälp på traven för att göra just deras visioner verklighet.

Senast i raden är Jordan Weisman som tillsammans med sitt företag vill göra en uppföljare till deras succespel Shadowrun från 1989.
Shadowrun var från början ett klassiskt papper-och-penna rollspel, men som digitaliserades och släpptes på flera plattformar bland annat till Snes. Här är ”reklamfilmen” som vill få just DIG att stödja projektet:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=9XCrHVqr2uE&w=560&h=315]

Visst är det svårt att inte bli charmad?
Personligen har jag bara spelat Shadowrun till Snes i ett par timmar (och vad jag minns var det jäkligt svårt, men jag var ju ung!) men spelet lämnade ändå ett bestående intryck. Det våldsamma innehållet (som inte var särskilt vanligt bland mina övriga Snes-spel), cyberpunk-designen och den allmänt dystopiska framtidsskildringen har satt sina spår.
Jag skulle gärna se en uppföljare som hyllar originalet men som ändå tillför något nytt.

Men jag är nog för lat…och snål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *