PixelKameraderi @ Retrospelsmässan 2012!

Ja äntligen var det dags!
Retrospelsmässan 2012 och PixelKameraderi skulle naturligtvis dit. Och det blev ett dygn som vi sent kommer att glömma…
20120501-192615.jpg

Bob: Efter en busstur och en spårvagn hoppar vi av vid Gamlestaden, Göteborg. Skyltningen leder oss rätt på Medborgarhuset och en lång kö?! Som tur skickade RSM Crew ut lådor med godis till besökarna som tappert köade för att komma in, ett trevligt grepp som gjorde oss alla gladare.
Kön varade hela dagen, eftersom (om jag fattat det rätt) lokalen bara tillät 500 besökare samtidigt och släppte alltså in folk först när folk gick ut. Runt 1800 besökare hade mässan i år och det snackades direkt om förflyttning till större lokaler vid nästa års mässa.
Peter: Bob är rädd för att åka spårvagn…

20120501-192700.jpg

Bob: Denna bild hängde på dörren till toaletten, och fylldes på så fort svärden var slut! Visar sannerligen på hur arrangörerna vet vad dom sysslar med och hur pass engagerade retrospelare dom egentligen är. Härligt att se!
Får inte heller glömma toalettklottret Ken Sent Me 🙂

Peter: Även detta klassiska citat beskådat på toan. Kanske någon som försökte smaka på sin egen ’chokladtårta’.. Inte konstigt det isf tyckte de va lögn..

20120501-192856.jpg

Bob: Vi hann knappt komma in på mässan innan vi fick bänkade oss framför livesändningen av podcasten Retroresan. Podcasten, som har rullat i några år, har Peter följt slaviskt och lyssnat på varenda en av de 146 avsnitten, så detta var naturligtvis en stor, cool grej. Och det var jäkligt kul och intressant, även för en orutinerad lyssnare som undertecknad. Sköna typer de där, Samson och Anders, något vi sannerligen fick erfara senare under dagen. Men det är ett annat inlägg ^^
Peter: Har inte så mycket att tillägga. De va rolig tid som fullkomligt flög iväg. Bra skit!

20120501-193008.jpg

Bob: Frågestund! Och Peter fick komma upp på podiet och önska japanska pojkskrik samt skada sitt smalben. Video finns Här.
Peter: Förmodligen inte ens hälften så kul för de som inte hängt med från början. Sen kallas det ’Den japanska tonårspojken’. Men det kommer Bob få erfara när han lyssnat ikapp ^^

20120501-193150.jpg

Bob: Mässan var full av härliga retrospel att köpa för dyra pengar, men det fanns även en hel del utställningar som visade upp dyrgripar och svåråtkomliga objekt. Som den här gråa klumpen på mitten av bilden som är en Snes-testare för utvecklare, en maskin som aldrig skulle nå konsumenter och saknar egentligt värde för alla förutom de riktigt inbitna fansen.

20120501-193240.jpg

Bob: I den stor salen där merparten av alla försäljare stod, var det oerhört trångt. Alla ville fynda bland det digra utbudet vilket resulterade i en oerhörd värme och dålig luftcirkulation. Ny lokal nästa år, Ja tack!
Blev inte så mycket köpt för min del, köpte Martin Lindells bok om Nintendo 8-bit i Sverige (signerad av mannen ifråga) samt lite Super Mario godis till mina barn.

20120501-193334.jpg

Bob: Peter träffade ännu mer podcast-idoler, gänget från Spelberget!
Peter: Idoler i sanning. Otroligt charmiga personer, lyssna, NU!

20120501-193630.jpg

Bob: Coolaste spelet på mässan?! Nää, men ostigaste omslaget helt klart! Lägg märke till att servitören också står i bubbelpoolen ^^

20120501-193715.jpg

Bob: Det anordnas även en cosplay-tävling på mässan. Tyvärr var det inte allt för många som dök upp men ett 10-tal personer kom  iallafall utklädda. Mest stolt är jag över att jag spottade och namedroppade en Moogle innan Peter ”Herr FF” Eriksson gjorde det.
Peter: Det finns inga bildbevis på att en person med sådan kostym ens var där, sååatteeeeee.. Han ljuger, gott folk. Lömsk och klåfingrig är hans mellannamn! 😉

20120501-193759.jpg

Bob: Snygga som få! PixelKameraderi i form av Peter och Bob, inne i spelet Super Mario World.
Peter: Det där presspasset hade passat så bra runt min hals… *Host* Men riktigt bra bild i ärlighetens namn.

Peter: Träffar ÄNNU fler podcast-idoler. Denna gången Andreas ’Hiro’ från Spelklassiker musik feat. Gaminggrannar! (såklart även ’bara’ Gaminggrannar)

20120501-193852.jpg

Bob: Mest imponerande på mässan var nog demorummet, där nästan varenda tv-spelskonsol var närvarande och spelbara, något som roade besökarna. Fullsatt nästan hela dagen, Philips CD-I maskin lockade särskilt mycket uppmärksamhet och dess två, minst sagt unika, Zelda-spel. Till slut fann vi några luckor i leden och spelade lite Tempest till Atari Jaguar, Pong till Magnavox Odyssey och Minestorm till min ”favorit-konsol-som-jag-inte-längre-äger” Vectrex. Och Peter fick spelat lite Missile Command på en klassisk Atari 2600.
Peter: Världens bästa film heter Terminator 2. Och i den filmen åker John Connor och hans polare till en galleria där John spelar just det här spelet. Såldes har jag alltid velat prova det, och vips, på Retrospelsmässan kan vad som helst hända.
För övrigt är det mycket svårare än va det ser ut när grabben spelar. Jag kom aldrig ens i närheten så långt :/

Sammanfattningsvis så var årets upplaga av Retrospelsmässan en mycket angenäm upplevelse full av pixlig grafik, underbara musikslingor och blinkande skärmar. Tillsammans med pod-kändisar, svettiga försäljare och ett otroligt engagemang från RSM Crew så är det bara att applådera mässan och lova dyrt och innerligt att vi ses där igen nästa år!
Peter: True that!