Recension av Metroid: Other Corruption?

Diciplinens tid är denna tid. Inte nog med att jag frivilligt valt att avstå från allt som är gott i livet vad gäller det man stoppar i munnen. Jag valde även att spela färdigt Metroid: Other M trots att jag har en ny dator och Diablo 3 precis här jämte mig. DET mina vänner är tamejfan hängivenhet ^^

För de som är lata och inte orkar läsa en text om ett två år gammalt spel är här mitt betyg.

+ Precis lagom svårt/långt (ca 10 tim)
+ Färgglatt och snyggt.
+ Bra, enkel kontroll utan massa onödigt viftande.

Storyn.
Var är Musiken?
 Inget att grotta ned sig i.

Betyg: 6/10

Other M var ett rätt bra spel. Bortsett från storyn som enligt mitt tycke var helt värdeös och ointressant. Det kan visserligen ha att göra med att jag inte spelat något tidigare spel i serien annat än Corruption, och other M utspelar sig med vad jag tolkar som en ganska nära koppling mellan handlingarna, direkt efter Super Metroid. Således ganska svårt och framför allt omotiverande att hänga med. Speciellt när all kritik spelet fått för hur Samus framställs som en tafatt liten flicka jämfört med den coola prisjägerska hon faktiskt egentligen är, verkligen besannas.
’Tummen upp/ned’ kan t.ex vara något av det löjligaste jag varit med om..

Så, regel nr.1: Glöm handling. Spelar du spel av den anledningen är detta inte för dig.

För att prata lite som gameplay tycker jag att spelet är roligt. Det kul att skjuta aliens, och jag känner mig cool när jag snabbt och snyggt voltar runt och undviker fiendens attacker med en enkel knapptryckning. För det är hela spelets signum. Enkel knapptryckning.
Man håller kontrollen vågrätt som en klassisk NES kontroll och pekar mot skärmen för att automatiskt hamna i första-person och skjuta. Övergången funkar klockrent.

Bossarna är stora, med uppenbara lysande ’weakspots’, precis som det skall vara, och svårigheten är rätt lagom. Jag fick kolla upp några enstaka gånger vad jag behövde göra, till skillnad från Corruption där jag gång efter annan utbrast ”Hur fan skulle jag räkna ut det där?”

Samtidigt har det inte samma känsla som Corruption. Jag minns t.ex musiken i staden ovan molen på Elysia. Jag minns att det nästan kändes som på riktigt när man grapplat fast i en fiendes sköld och med ett ryck i nunchucken slet den ur deras händer. Jag minns att det var coolt och intressant med de olika visiren, att scanna av sin omgivning efter ledtrådar och information. Sådant existerar inte här.
Other M lämnar mig i efterhand intryckslös, som om allt bara gick på räls.

Det låter ju nu som att jag favoriserar Corruption framför detta, men om jag hade betygsatt det hade siffrorna nog varit desamma. För det kanske lämnade mig med mer intryck, men hälften av dem var som sagt frustration över att inte ha en aning om vart jag skall åka och hur jag skulle veta att den saken jag plockat upp på ett ställe skall användas på ett helt annat.

Metroid: Other M är eftermiddags-action. Plocka upp en timma och skjut lite aliens.
Metroid Prime: Corruption är helkvällsunderhållning. Stämningsfullt och klurigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *