Avsnitt 2 – Super Mario Rpg + Super Mario Bros.

 

I Avsnitt Två snackar vi om Super Mario RPG, bebisbajs, Super Mario Bros. , Ps Plus och Dino Riders. Plus en massa annat!

Skynda att lyssna! Länk till avsnittet finns Här (högerklicka, spara mål/länk som..) , samt att det dyker upp på Itunes inom kort.

 

 

 

Länkar & Musik:

GT Pop Fiction

Vendetta Red – Dark Heart Silhouette

Seba – Waveform

6 reaktion på “Avsnitt 2 – Super Mario Rpg + Super Mario Bros.

 1. Mycket bra jobbat killar! En klar förbättring sen förra avsnittet som även det var bra. Det var ett underhållande och intressant avsnitt rakt igenom och jag skrattade högt flera gånger, speciellt när det handlade om Super Mario Bros. Jag måste säga att jag var mycket imponerad av att du, Peter kunde klara spelet bara så där. Men när du berättade om save-fusket var det lättare att förstå. Dock kvarstår en fråga. Har Mattias/Bob någonsin klarat Super Mario Bros? Ni nämnde flera gånger att det är ett spel man måste ha klarat och jag antar att du, Peter tog föregivet att din kära spelkamrat har gjort det. Men har du det, Mattias Sörbom….?

 2. Ni känner ju mig. Jag lyssnar inte på podcasts. Men era avsnitt har jag faktiskt lyssnat på – från början till slut. Och vilket kliv upp från första avsnittet! Helt åt rätt håll grabbar!

 3. Hallelå!

  Nu har jag lyssnat igenom båda era avsnitt och kan säga att ni är grymt sköna att lyssna på. Jag diggar det starkt. Gött att ni klipper in roliga musikslingor och sånt i avsnittet.

  Jag blev lite förvånad över det du sa med Super Mario och andra varvet. Nu var det i och för sig länge sedan jag spelade igenom det, men jag har i alla fall för mig att varje gång man spelade igenom spelet så fick man alltid börja om från värld 1-1 och att Goombas var utbytta mot de svårare fienderna med svart skal. Har aldrig hört om att man skulle börja på något annan värld efter att ha klarat det en gång. Men det kanske finns olika versioner.

  Och jag kan inte alls hålla med om att spelet skulle vara dåligt. Jag tycker fortfarande att det är ett av de bästa spelen som gjorts (men jag gillar både Super Mario Bros 2 och 3 bättre).

  Och du bör spela det på NES tycker jag då man inte alls får lika bra kontroll över Mario när man spelar det på 3DS. NES-kontrollen är så ruggigt bra och exakt.

  Och om du tyckte att Super Mario Bros var svårt så kanske du ska spela det Japanska Super Mario Bros 2 (Det som här kallades för Lost Levels). Det är väldigt mycket svårare än det första.

  Japp, ruggigt bra podcast och jag ser redan fram emot nästa avsnitt. Ni blir bara bättre och bättre.

 4. Mycket fin podd! Jag är lite allergisk mot bakgrundsmusiken men det verkar jag vara ensam om i hela världen så skit i mig. 🙂

  Keep up alltihopet så ska jag keepa up lyssnandet! Och prata gärna mer om bajs.

 5. Avsnitt 2 i stort: ni var lite mer taggade, lite mer säkra, lite roligare att lyssna på. Fortsätt så.

  Mario-utbrottet: Det var faktiskt befriande att höra någon gå emot den förväntade hyllningskören. Mario som ikon är helig, speciellt när det gäller Nintendos första NES-supertitel. Nu är det inte politiskt korrekt att gotta sig i andras ilska, men jag kan inte låta bli. Hejja frispråkigheten!

  (Appropå off-topic… En helt ovetenskaplig teori om ursprunget till maskiners påstådda ondska: Föreställ er den tidiga industriella revolutionens baksida. Människor slavade under maskiner (d.v.s. stora, bullrande saker) och blev arbetslösa p.g.a. maskiner. Maskiner smutsade ner städerna och förstörde naturen. Maskiner var onaturliga, själlösa och fula. För exempel, se Fritz Langs stumfilm ”Metropolis”. Nån halvokänd snubbe vid namn Charles Chaplin har visst kommenterat det här med människa vs. maskin i en liten film kallad ”Moderna tider”, men den hör inte till ämnet).

 6. Hej igen!

  Lite mer kommentarer denna gång ser det ut som, skönt för er med respons! Appropå Mario Bros. spelet där man välter fiender upponer etc har jag för mig det finns som ett minispel i Super Mario Bros 3 om man kör 2-player och går in på samma bana som player 2/1 är på som syns i denna video : https://www.youtube.com/watch?v=56q0QZ88ZBI
  Om du tycker SMB1 är svårt ska du prova Super Mario Bros 2 : Lost levels vilket finns i Super Mario All-stars till SNES. Svårt jävla spel!

  Tyckte avsnittet var bättre än det första, ni gjorde ett bra jobb! Jag undrar om dagens barn i åldrarna 7-12 tycker SMB 1 är roligt eller för svårt jämfört mot dagens ”hålla-i-hand-spel”. Jag tycker personligen spelet verkligen bjuder på en utmaning.
  Ska verkligen spela igenom Super Mario RPG efter att ha lyssnat på avsnittet 🙂

  Hoppas ni bokat in Retrospelsmässan lördagen den 11 Maj 2013 i Eriksbergshallen nu och att vi syns där! Ser fram emot nästa avsnitt med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *