Sony försöker inte ens…

Eftersom jag nuförtiden är Playstation Plus-medlem så förutom att få en hel del fullversioner av spel så får man ibland tillgång til beta-versioner av spel. Så vart fallet med Playstation All-Stars Battle Royale, Sonys egen version party-fightern Super Smash Bros som Nintendo står som upphovsman till.

Redan när de första bilderna ifrån spelet kom ut så var plagierings-diskussionerna igång.
Allt från hur stridssystemet fungerade, till uplägg och greppet att låna in karaktär från olika franchiser kopplade till Sony – allt doftar Smash Bros. Inget som Sony dock vill medge överhuvudtaget.

När jag till slut testade betan nu i eftermiddags satt min dotter Nemi, 6 år, vid min sida. Efter cirka 30 sekunder in i min första match utbrister hon:

Pappa, det är ju precis som det där spelet med Mario och Zelda. Fast andra gubbar.

Kära Sony, när en sexårig flicka som sett Super Smash Bros. en gång, direkt drar raka paraller till det när hon ser Ert Battle Royale, då blir det bara löjligt.

Spelet då? Är det något att ha?
Nej, det tycker jag inte. Men jag är inte särskilt förtjust i Smash Bros. heller, inte längre. Det är underbart charmigt med mixen av olika karaktärer och miljöer, men figthingen blir mest en massa button-mashing och undvikande av att ramla ner i hål (något som är nästintill omöjligt ).
Så visst lockar det lite att spela som Big Daddy i det färdiga spelet av Battle Royale…..
men nä.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *