Avsnitt 4 – Massa Scribblenauts plus lite Borderlands

I det fjärde avsnittet av podden som spelar spelen att dö för, pratar vi om tre (!) spel ur Scribblenauts-serien samt besöker planeten Pandora ifrån Borderlands. Vi hinner även bli rejält oense!

Så skynda att lyssna nu då för tusan!
Avsnittet finns för nedladdning Här samt på iTunes.

Glöm inte att kommentera flitigt och mycket!

Puss å Kram!

Länkar & Musik

Spelsoffan och Sem-Retro

Skoggys Games

The Red Jumpsuit Apparatus – Grim Goodbye

4 reaktion på “Avsnitt 4 – Massa Scribblenauts plus lite Borderlands

 1. Bra avsnitt som vanligt! Jag har bara två saker att säga:
  1. Jag tror att svenska översättningen av Leprechaun brukar vara pyssling.
  2. För helvete Mattias! Rocko är en känguru, inte kanin. Rockos modern life gick på något sommarlovsmorgon när vi var små/yngre. Det är därför vi sett det.

  Kram på er!!

 2. Nu i efterhand kan jag tycka att musik under kommentarerna inte behövs eftersom det är så mycket musik som väntar därefter. Bra sätt att variera för lyssnaren lite.

  Vilken härlig start på avsnittet då kära Bob pratar entusiastiskt om sin snart inskaffade RetroDuo. Jag kunde nästan se hans leende och tindrande ögon härifrån 😀

  Att PB4UD såg trasigt ut i iTunes/Podcaster så kanske det är avsnitts-namnen Tobbe syftar på? Bild: http://dl.dropbox.com/u/2229700/PxK_Podcast.png

  Jag måste tacka för senast också. Skit kul att få träffa er båda och tjöta massa skit och skratta gott. Mera, mera, mera sånt!
  Och Bob! Du måste lära mig hur man kastar mat och specifikt soppa under matbordet när man inte gillar den 😉

  Detta avsnittet var perfekt! Jag njöt som om jag låg i ett badkar fullt med balsam.
  Keep it up boys! Nya favoritpodcasten är ni! <3

  Victor – Revansch

 3. Tjo!

  Bra avsnitt grabbar! Angående RetroDuo bör du ha i åtanke att den har vissa kompabilitetsproblem med vissa spel och funkar inte heller med PowerPack tyvärr. Annars är det en grym maskin, problemet är väl att den emulerar spelen antar jag.

  http://www.racketboy.com/forum/viewtopic.php?t=16218
  http://rdpal.blogspot.se/2008/07/compatibility-list.html

  Äger själv en nerstoppad i förpackning 🙂

  Tyckte ni skötte avsnittet bra och håller med om att man inte behöver stolpa upp avsnittet i olika punkter utan funkar fint även utan.

  Ser fram emot nästa, vill snart ha ett spel man kan vara med på 😉

  Såg att Bob skaffat Dreamcast och han måste ju spela Power Stone 2. Riktigt jeffla bra fightingspel!

  Mvh Gippan

 4. Hej igen!
  Nu sitter jag här dagen innan ni tänkt spela in nästa avsnitt och vill dela med mig av mina tankar om Spider – The secret of Bryce manor.
  Jag tyckte från första början att det var ett underhållande spel och jag spelade på som vanligt tills jag kom till en bana där det låg en ring i röret under sinken. Det var då jag insåg att det kanske finns ett djup i spelet och jag började om från början och analyserade allt jag såg.
  Först köket, ett foto av en kvinna, flaska och glas på bordet och obetalda räkningar gömda i taket.
  Okej, någon är antagligen deppig pga kvinnan på kortet och har dåligt med pengar.
  I foajén hänger en tavla av familjen Bryce. Pappan är CK, Mamman är BV, den yngre sonen är R och den äldre sonen är N. Det är N Bryce detta spelet handlar om.
  Sen kommer man till hyllorna, där får man bl.a se en tavla av pojkarna tillsammans med en flicka som N håller i handen. Hon heter L Stewart.
  I pentryt finns ett avrivet foto av N. Sedan kom ringen i röret jag nämnde tidigare. Någon har kanske tappat ner den där när det skalades potatis. 🙂
  Eller var någon arg?
  I linneskåpet finns gömda handskar och en sån där spackelspatel. Ett rött kryss har varit på väggen och där är nu ett hål. En ficklampa ligger på golvet. Någon letar efter något i väggarna.
  I biblioteket finns en knapp i taket som får visarna på er klocka att lysa och visa klockan nio.
  Ute i brunnen har någon slängt ner ett halsband med två kort på N och en kvinna.
  Vid fontänen står en gravsten. Där ligger CK. På stenen finns ett märke som återkommer hela tiden, det ser ut som en båtratt, en hammare och något annat verktyg. På stenen finns också fyra pilar som pekar åt olika håll.
  På klädstrecket hänger både man och kvinnokläder.
  I källaren finns en värmepanna, bakom den ligger brända brev till N. Bryce, L. Stewart och LS. Bryce. Kan LS vara förkortning för L. Stewart? I så fall betyder det att dom gifte sig. Det finns 4 små vita spakar där också, men inget händer när man trycker på dom.
  Mellan golven hittar man en nyckel, skaftet ser ut som en båtratt.
  I nästa rum finns en tavla på CK där han står och pekar på sitt märke, men ratten saknas. Varför????
  Bredvid den tavlan kan man se konturerna efter något som hängt på väggen och i ett skåp hittar man en bild av huset och på bilden strålar det från ett ställe på taket.
  I musikrummet ligger ett paket till N gömt i ståbasen. Paketet ser ut att innehålla eller har innehållit ratten.
  I sovrummet står ett skrivet papper framme och lådor med kläder är utdragna. Någon har nog lämnat den andra.
  Senare kommer man till ett bebisrum. Antagligen fick dom barn.
  På taket hittar man ett gömt utrymme. Där finns en bild som bl.a. visar att ratten ska sättas in ovanför en öppen spis och man ser konturerna från nyckeln vi hittade tidigare.
  På vinden finns en liten koffert med babygrejer och oöppnade presenter. Hände det nåt med bebisen?
  I matsalen är det dukat för två. På ena sidan står maten orörd, men stolen har vällt. På andra sidan ser det ut som man har ätit av maten men man har vällt ett glas. Under bordet ligger tågbiljetter i namnen N och LS Bryce gömt.
  I vardagsrummet hittar man en gömd burk med piller, i en fåtölj sitter en man som håller den andra delen av det rivna fotot i handen. En kvinna är på fotot, antagligen LS. Det står en flaska på golvet och där ligger ett piller också. Han har antagligen tagit sitt liv. En döing! Det förklarar varför huset är fullt av insekter. 🙂
  Man ser att han har en ring på fingret.
  Alltså var det hennes ring som låg i röret innan.
  Sedan kommer man till den öppna spisen. Ratten sitter i där den ska enligt beskrivningen på taket, men inget händer när man trycker på den.
  Här blev jag besviken och googlade lite. Det visar sig att på en bana som heter Mousehole kan man stänga av strömmen för att komma förbi en trasig sladd som ger ifrån sig stötar. Bakom sladden kan man hitta en hemlig utgång som tar en till ett rum som heter CK’s study. Där hänger en karta med markerade platser och bilder på olika föremål. Där hänger också en bild på golvuret från en tidigare bana och under den ser man en bild på en vit liten spak bredvid värmepannan i källaren.
  Jag fattar fortfarande inte och fortsätter googla. Det visar sig att pilarna på CK’s gravsten visar i vilken ordning man ska trycka på de små vita spakarna i källaren. Och golvurets visor ska man ändra till klockan nio precis som det lyste när man tryckte på den där knappen tidigare.
  Gör man detta och sedan trycker in ratten på sista banan kommer man in till ett hemligt rum.
  SPOILERVARNING!!!
  I det hemliga rummet finns en skatt, en hög med guldsaker helt enkelt. En guldklockas form stämmer med konturerna man såg på väggen tidigare. Föremålen från bilderna i CK’s study ligger här. Och papegojan som sitter på CKs axel på alla tavlor sitter uppstoppad på väggen.
  Men det är fortfarande mycket jag inte förstår. Jag antar att CK gömde skatten där, men varför? Varför gör han sig besväret att plocka ner en guldklocka som uppenbarligen hängt på väggen i flera år. N Bryce hade nog dåligt med pengar, letade han efter sin pappas skatt, hittade han och satte i ratten på det rätta stället, men när inget hände tog han livet av sig? Eller var det för att hon lämnat honom och varför lämnade hon honom?
  Jag fattar fortfarande inte, men mysteriet gjorde spelet till ett kanonbra spel!
  Puss å kram hela dan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *