Recension: Resident Evil Revelations

Resident_Evil_Revalations_Game_HD_Wallpaper-Vvallpaper.Net

I Resident Evil Revelations 3DS spelar man främst som Jill Valentine tillsammans med hennes partner Parker Luciani (förverkligad med en Spansk-Engelsk horribel röst) ombord på ett övergivet fartyg, ’The Queen Zenobia’.
Jag vet inte varför vi är där, annat än att en terroristorganisation som kallas Veltro tycks ha förstört staden Terragrigia (som jag inte bryr mig ett dugg om, då jag inte har en relation till någon av dem) och hotar med att släppa ut ’T-Abyss viruset’ i jordens hav och orsaka total förödelse då viruset omedelbart muterar levande varelser.

Andra namn som nämns är BSAA som verkar vara organisationen som Jill och Parker jobbar för, och FBC, ett typ FBI med till synes något tvivelaktiga motiv.
Det här är saker jag fullständigt skiter i. Det känns för mig som att man bör kunna sin Resident Evil historia för att hänga med, och är fallet ej så gör spelet ett otroligt dåligt jobb med att försöka engagera mig.

Nej mina vänner. Resident Evil Revelations spelar du för att det är ett Resident Evil-igt spel. Det är läskigt och faktiskt rätt roligt!

residentev1

Man spelar i tredje persons perspektiv, byter automatiskt till första person när man siktar och skjuter, och trots att spelet marknadsfördes tillsammans med tillsatsen Circle Pad Pro så tycker jag att det funkar fint utan. Det är snarare så att eftersom man inte kan kolla runt och springa samtidigt ger det automatiskt en klaustrofobisk känsla som passar spelet perfekt. Det är så jag minns känslan från det lilla jag spelat av tidigare generationers Resident Evil.

Det infinner sig som sagt en relativt läskig stämning stundtals, och varför skaparna skall försöka förstöra det med sk. ’lustiga’ karaktärer i spelet är helt oförståeligt.
Pussel är ju ett återkommande element i RE spelen, så även i detta, och de är precis lagom svåra. De finns där för att de alltid varit så, men det är inget man sliter håret över. Det är ingen nämnvärd backtracking, vilket jag är väldigt glad över.
Behöver man sedan lägga ifrån sig spelet under en längre period börjar varje kapitel med en resumé av vad som hänt sedan sist.

Resident byxaEtt par negativa saker är variationen av monster, som är sådär. Och att de är kritvita i en dunkel miljö. Hade de varit mörka hade man hoppat ur brallorna när de dyker upp runt hörnet istället för att stå och lysa som en sol. Konstigt designval, Capcom.
En annan sak jag måste nämna är karaktärsdesignen. Såklart har kvinnorna tajta dräkter och stora bröst, men varför har hon ett bart ben? Tanken är säkert att visa hud är sexigt, men ett ben? BARA konstigt designval, Capcom.

Jag hade roligt med Resident Evil Revelations. Det tog mig ungefär 9 timmar att spela igenom de 12 kapitel som erbjuds, och vill man fortsätta finns ett andra varv och en typ av ’survival mode’ som man kan spela med vänner lokalt och online.
För 200:- var det värt att få uppleva en del i serien som fokuserade lite mer på stämning till skillnad från allt man hör om konsolversionerna nu för tiden.

PS. Ja, 3D’n fungerar men som i de flesta spel blir det svårt att hålla konsolen i rätt läge så man tappar effekten och drar ned den av bekvämlighetsskäl. DS.

+ Grafiken
+ Stämningen
+ Styrningen utan Circle Pad Pro

Story
Samma monster
 Humor som inte funkar

Betyg: 6/10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *