Avsnitt 9 – Might & Magic: Clash of Heroes

Avsnitt 9 - Clash of Heroes

Hej!
Och välkomna till Play Before You Die – podden som låter en bok bestämma vad vi ska spela!

Till detta avsnittet har vi spelat det underbara spelet Might & Magic: Clash of Heroes och blir lite kort gästade av en herr Tor Frisk, som är något av en expert på spelet ifråga.
Trevlig lyssning önskar vi eder alla!

Avsnittet finns att lyssna på HÄR, på iTunes eller genom våran RSS-feed.

Länkar & Musik

Spelbloggen Oh No Spyware

Eiffel 65 – Blue

Till nästa vecka ska vi spela Max and The Magic Marker (iOS, 7kr)
och Canabalt (finns gratis att spela Här, eller som iOS-version för 22kr, inte 75kr som någon tok påstod).
Spela gärna med oss och delge oss Din åsikt om dessa spel verkligen är värda att spela innan man dör.
På återseende.

6 reaktion på “Avsnitt 9 – Might & Magic: Clash of Heroes

 1. Får väll svara på frågan spelade på spelet på PC och såg nu när jag gick in på Steam att det var 53 timmar men då har jag även lagt tid på achievements, men kan gissa att det tog ungefär 45 timmar än dom 60 som jag sa. Annars som vanligt mycket bra avsnitt och ser fram emot nästa.

 2. Va?!? Finns det någon som inte gillar mig eller Retroresan? Vad i..

  Nä, jag har full förståelse för att man kan tycka att jag tar för stor plats. Det tyckte jag själv efter avsnitt 3. Enligt min kännedom så pågår dock ingen ”beef” mellan mig och Ina. Men det kanske hon har bättre koll på.

  Bra avsnitt förövrigt! Jag tyckte om att jag fick en ordentlig inblick i hur spelet ser ut och fungerar, då jag hade noll koll på spelet innan avsnittet. Definitivt något jag ska kika närmare på efter den 1:a oktober (#1år0spel).

  Fortsätt åt samma håll mina vänner. Ni har något riktigt fint på gång.

 3. Hej!

  Grymt avsnitt även om Tor hade svårt att få plats bland er ibland kändes det som men brukar bli så när man har gäster 🙂 Blev riktigt sugen på spelet, aldrig hört talas om det innan faktiskt.

  Ang. Might and Magic till PS1 så är det förmodligen Crusaders of Might and Magic Bob spelat vilket suger. Might and Magic-serien är 1a persons och 6an + 7an håller jag riktigt högt bland PC-spel. Kan ju kika lite på youtube om ni är intresserade av dom. Spelade spelen mycket i ”ungdomen” 🙂

  Heroes of Might and Magic har hämtat inspiration från det gamla spelet ”Kings Bounty” vilket är snarligt dock mycket simplare där man istället för att möta en motståndare får kontrakt att förgöra olika motståndare som finns i borgar med arméer och när man klarat ett visst antal får man möjlighet att köpa ännu starkare soldater samtidigt som motståndarna får starkare arméer i sina borgar.

  Spelade Canabalt nyss; gör man något mer än springer och springer? Satt och höll på rätt länge och tillslut när slentrianen kom igång samtidigt som man plockade fler och fler meter började jag fundera på vad det är han springer ifrån? Vad springer han till? Man skapar sin egna historia kring personen vilket gör spelet bra i all sin enkelhet. Dock inget man spelar mer än ett tillfälle enligt mig.

  Det andra spelet har jag inte hittat till Android men ska se om jag kan finna det.
  (Förstår om ni kortar ner kommentaren då den blev lite lång)

  Hoppas gåvan funkade Bob 🙂
  Mvh Gippan

 4. Har lyssnat klart på detta avsnitt, och kan inte förstå hur man kan tycka om detta spel.

  Spelade igenom hela spelet 2011 när det kom till PSN, men ack så enformigt spel det var. Man kan verkligen bara gå från punkt A till punkt B, som en korridor, och där emellan är det en strid som alltid är sig lik för spelaren. Länka ihop dina trupper, vinn. Ibland så är det något rörligt mål man ska träffa som ni säger i avsnittet, men vad spelaren ska göra är fortfarande densamma. Länka ihop rätt färger, och vinn. Gör detta 157 gånger och du har klarat ut spelet. Repetivt. Enformigt. Nej, detta var inte alls något i min smak.

  Men det var ett bra avsnitt, trevligt att lyssna på, ville bara göra er uppmärksamma att det finns någon där ute som absolut inte tycker detta är ett spel man bör har på sin ”play before you die”-lista. Rock on!

  • Känner att jag måste få skriva av mig lite mer.

   Jag tror spelet hade varit bättre om det INTE haft ett storymode. Det bör istället bara varit strid efter strid. Precis som i Magic: Duels of the Planeswalker, Peggles, eller liknande spel.

   För som det är så känns storyn bara påklistrad för att få mer timmar utav spelet. Det känns stelt helt enkelt. Spelet får Final Fantasy XIII att kännas öppet och fullt av möjligheter.

 5. Ohoj era söndagseglare och sötvattenspirater!
  Jag tänkte egentligen inte lämnat någon kommentar för jag har inget vettigt att säga, men jag gör det ändå.
  Förra avsnittet var awesome! Jag skulle egentligen spelat spelen till detta avsnitt, så lättillgängliga och billiga, vad finns det för hinder? Jo, jag är fortfarande fast i Clash of heroes, att spela mot andra online då alltså. Ju mer jag spelar desto mer genialiskt (eller genitaliskt som Lövets pappa brukar säga) inser jag att spelet är. Det finns ju ingen karaktär som är bättre än någon annan och det finns 100-tals olika taktiker att ta till genom att utnyttja rätt gubbar med rätt artifakter o.s.v. Jag förlorar oftast, men segern smakar som sötaste chokladen när den väl kommer. Mums!
  Men nu har Noel (vår snart 5-åriga son) också börjat spela detta, så jag får inte sitta där lika mycket längre. Tur att han får ett Xboxspel i födelsedagspresent om 11 dar.
  Peter, du kan väl dra hela ”när jag var liten…”?! Det är så roligt!
  Puss på er!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *