Avsnitt 15 – Reflect Missile

Avsnitt 15 - Reflect Missile

Goddagens!
Och grattis på födelsedagen på oss!
Jupp, podden fyllde nyss 1 år, hurra! Så fira med ännu ett avsnitt, där vi snackar en massa goja, läser kommentarer och har det mysigt. Spoilervarning ännu en gång för Shadow of the Colussus! Lyssna försiktigt ibland kommentarerna!
Men vi hinner även såklart snacka om avsnittets huvudrätt, spelet Reflect Missile – platsar det på Listan?
NI finner avsnittet Här, på iTunes och genom våran RSS-feed.
Trevlig lyssning tillönskas Eder alla.

Till nästa avsnitt spelar vi Oddworld: Strangers Wrath, spela gärna med oss!
Puss å kramen.

Länkar & Musik

Video av Reflect Missile

Man KAN hoppa över flaggstången alltså

Night Travellers sida Bortom.nu

Erutan – Suteki da ne

13 reaktion på “Avsnitt 15 – Reflect Missile

 1. Grymt avsnitt pojkar 😀
  Till Klädbytena i FFX-2! När de byter kläder så växlade de även abilitys, som healer, mage, warrior etc. Man tränade upp dessa genom att spela mycket med just det klädesplagget. Var hiskeligt mycket pop musik i detta spel också men kan rekommendera detta spelet för det är lite skillnad mot 10an, kanske inte lika långt men ändå spelvärt. Jag hade 120+ timmar i FFX men knappt halva tiden i X-2, dock letade jag inte efter allt där heller. Å tack till slutet å ljudet var bra rakt igenom poden!!

 2. Tjenna! Gött avsnitt som vanligt. Ni ligger nog i top två bland mina favoritpoddar nu. Peter undrade ju vad mitt knegarjobb är och det är elektriker. Har gått på samma jävla bygge i snart 2.5 år nu så är rätt trött på det. Men det blir en hel del tid för poddknarkande. Ni pratade ju om det där med att frysa ner bröllopstårtan, gjorde själv det när jag gifte mig förra året. Tanken är ju att man ska äta tårtan på sin ettåriga bröllopsdag. Det försökte vi men då frysen inte är en tidsmaskin så smakade tårtan skit. Hoppas på lite mer Nintendospel i framtiden då jag bara har Nintendomaskiner hemma så man kan vara med och spela med er. Hade gött!

 3. Tjenna! Gött avsnitt som vanligt. Ni ligger nog i top två bland mina favoritpoddar nu. Peter undrade ju vad mitt knegarjobb är och det är elektriker. Har gått på samma jävla bygge i snart 2.5 år nu så är rätt trött på det. Men det blir en hel del tid för poddknarkande. Ni pratade ju om det där med att frysa ner bröllopstårtan, gjorde själv det när jag gifte mig förra året. Tanken är ju att man ska äta tårtan på sin ettåriga bröllopsdag. Det försökte vi men då frysen inte är en tidsmaskin så smakade tårtan skit. Hoppas på lite mer Nintendospel i framtiden då jag bara har Nintendomaskiner hemma så man kan vara med och spela med er. Hade gött!

 4. Riktigt trevligt och bra avsnitt, blev fasen lite sugen på reflect missile. Undrar om jag inte har lite cash liggande på 3dsen. Rätt imponerande ändå att ni kan göra ett tre timmars avsnitt på ett så ”litet” spel.
  Nästa pods spel är inget jag har nån relation till men man fick det väl gratis på ps+? Om jag gillar det jag hör får jag kanske ge det med en chans.
  Knegarjobb har ju en annan med, skiftledare/cnc-operatör på en liten industri. Era poddar hjälper väldigt mycket till att tiden går fortare. Var ju en massa jag skulle kommentera på men nu kommer jag fasen inte på det. 🙂
  Aja ha de gött pöjkar/ El_Kebabo

 5. Riktigt trevligt och bra avsnitt, blev fasen lite sugen på reflect missile. Undrar om jag inte har lite cash liggande på 3dsen. Rätt imponerande ändå att ni kan göra ett tre timmars avsnitt på ett så ”litet” spel.
  Nästa pods spel är inget jag har nån relation till men man fick det väl gratis på ps+? Om jag gillar det jag hör får jag kanske ge det med en chans.
  Knegarjobb har ju en annan med, skiftledare/cnc-operatör på en liten industri. Era poddar hjälper väldigt mycket till att tiden går fortare. Var ju en massa jag skulle kommentera på men nu kommer jag fasen inte på det. 🙂
  Aja ha de gött pöjkar/ El_Kebabo

 6. Spelade igenom de sista 6 timmarna av spelet igår och lät det marineras under natten och ska försöka ge mina åsikter om det nu.

  Spelet börjar likt så många andra spel nuförtiden av en tutorialbana där man ska lära sig varenda rörelse Stranger kan göra. Kan bara dra mig till minnes förr när man inte behövde göra sådana här banor utan fick upptäcka allt själv, vad tycker ni om tutorialbanor i början av spelen? För mig räcker det med en pop-up ruta i början av spelen som förklarar det mest basala och kanske en väldigt liten del där man får se hur vapnen funkar. Sen är kanske spelet iof riktat mot en yngre publik känns det som.
  En vän frågade mig hur spelet är och jag kunde bara beskriva det som Tomb Raider korsat med Crash Bandicoot haha! Tycker Stranger svarar bra på mina rörelser och känns väldigt atletisk.

  Själva gameplayet ifråga så känns det väldigt strömlinjeformat, lämnar inte så mycket utrymme för egna upptäckter då om man går mot fel håll kommer det upp rutor. Detta känns lite tråkigt tycker jag. Tycker även att interaktionen med ”gässen” kunde varit bättre, just nu känns dom mest överflödiga om man bortser från Bounty Shop och Item Shop. Det enda undantaget är ju hon som förklarar var Black Market finns, tycker man kunde fått valfria uppdrag att utföra med varierande svårighetsgrad att utföra t ex rädda någons barn eller liknande.
  Svårighetsgraden på bossarna var lagom på Normal, dog ett par gånger på dom senare men kändes alltid som mitt eget fel. Den boss jag hade mest problem med var den som står på en platå innanför ett kraftfält och skjuter missiler mot dig samtidigt som du får missiler på dig från sidorna med. Lyckades dock tillslut skjuta ner han med en spränginsekt och avsluta han på marken innan han han springa in igen. Sista bossen blev ett anti-klimax då han var 100 gånger lättare än själva slutbanan som bjöd på en del motstånd!
  Fångade ni bossarna eller förgörde ni dom? Lyckades fånga alla levande utom den första och sista.

  Vapnet gillar jag och spännande med dom olika insekterna längs resans gång, min personliga favorit blev spindeln på vänstra avfyraren och el-insekten på högra!

  Musiken i spelet är bra! Tänker inte skriva så mycket om storyn då ni antagligen går igenom den, men hade vart intressant att veta vad som hade hänt om man hade 20 000 valuta när man kom till doktorn i början av spelet. Inget jag tänker prova dock!

  Spelade igenom på Normal.
  Mvh Gippan

 7. Spelade igenom de sista 6 timmarna av spelet igår och lät det marineras under natten och ska försöka ge mina åsikter om det nu.

  Spelet börjar likt så många andra spel nuförtiden av en tutorialbana där man ska lära sig varenda rörelse Stranger kan göra. Kan bara dra mig till minnes förr när man inte behövde göra sådana här banor utan fick upptäcka allt själv, vad tycker ni om tutorialbanor i början av spelen? För mig räcker det med en pop-up ruta i början av spelen som förklarar det mest basala och kanske en väldigt liten del där man får se hur vapnen funkar. Sen är kanske spelet iof riktat mot en yngre publik känns det som.
  En vän frågade mig hur spelet är och jag kunde bara beskriva det som Tomb Raider korsat med Crash Bandicoot haha! Tycker Stranger svarar bra på mina rörelser och känns väldigt atletisk.

  Själva gameplayet ifråga så känns det väldigt strömlinjeformat, lämnar inte så mycket utrymme för egna upptäckter då om man går mot fel håll kommer det upp rutor. Detta känns lite tråkigt tycker jag. Tycker även att interaktionen med ”gässen” kunde varit bättre, just nu känns dom mest överflödiga om man bortser från Bounty Shop och Item Shop. Det enda undantaget är ju hon som förklarar var Black Market finns, tycker man kunde fått valfria uppdrag att utföra med varierande svårighetsgrad att utföra t ex rädda någons barn eller liknande.
  Svårighetsgraden på bossarna var lagom på Normal, dog ett par gånger på dom senare men kändes alltid som mitt eget fel. Den boss jag hade mest problem med var den som står på en platå innanför ett kraftfält och skjuter missiler mot dig samtidigt som du får missiler på dig från sidorna med. Lyckades dock tillslut skjuta ner han med en spränginsekt och avsluta han på marken innan han han springa in igen. Sista bossen blev ett anti-klimax då han var 100 gånger lättare än själva slutbanan som bjöd på en del motstånd!
  Fångade ni bossarna eller förgörde ni dom? Lyckades fånga alla levande utom den första och sista.

  Vapnet gillar jag och spännande med dom olika insekterna längs resans gång, min personliga favorit blev spindeln på vänstra avfyraren och el-insekten på högra!

  Musiken i spelet är bra! Tänker inte skriva så mycket om storyn då ni antagligen går igenom den, men hade vart intressant att veta vad som hade hänt om man hade 20 000 valuta när man kom till doktorn i början av spelet. Inget jag tänker prova dock!

  Spelade igenom på Normal.
  Mvh Gippan

 8. Hej! Jag har inget att säga, men jag tror att jag har kommenterat på alla avsnitt så här långt och vill inte behöva säga att jag har kommenterat på alla avsnitt utan ett den dagen ni spelar in det sista avsnittet ca 980 spel fram i tiden.
  Får passa på att säga att jag tycker ni har spelat två tråkiga spel i rad nu. Välj något roligt nästa gång.
  Puss på er!

 9. Hej! Jag har inget att säga, men jag tror att jag har kommenterat på alla avsnitt så här långt och vill inte behöva säga att jag har kommenterat på alla avsnitt utan ett den dagen ni spelar in det sista avsnittet ca 980 spel fram i tiden.
  Får passa på att säga att jag tycker ni har spelat två tråkiga spel i rad nu. Välj något roligt nästa gång.
  Puss på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *