Avsnitt 18 – Pixeljunkien Anna

Avsnitt 18 - Pixeljunkien Anna

Vi är tillbaka.
Efter förseningar, julfirande och mängder av sjukdomar av de olika slagen, så är vi nu tillbaka med ett långt och matigt avsnitt. Vi tror bestämt att det var värt väntan.
Tillsammans med Konstnärs-Anna snackar vi om en massa Pixeljunk, både Monsters och Shooter. Plus en massa annat såklart! Observera! Spoilers under kommentaruppläsningen om spelet Brothers, har du inte spelat det så rekommenderar vi er att spola fram 8 minuter för att hålla det spoilerfritt.
Alltså skippa delen mellan 1:05:30 och 1:13:00.
Trevlig lyssning önskar vi eder alla.

Avsnittet finner ni HÄR, via iTunes eller via vår RSS-feed.

Till nästa avsnitt blir det äntligen avhandling om Kingdom Hearts! Så lämna gärna kommentarer om det eller nåt annat, ni bestämmer!

Länkar & Musik

Konstnärs-Annas blogg Ida-Rebecca

Konstnärs-Anna på Svampriket

The Clash – Police on my Back

7 reaktion på “Avsnitt 18 – Pixeljunkien Anna

 1. pixeljunk shooter lät riktigt intressant , får nog bli en inhandling på det! Däremot skulle jag vilja tipsa er om ett ios TD som jag tror har missats av många , spice bandits ett riktigt kul och underhållande spel med många spellägen samt co-op möjligheter skulle dock rekommendera att spela det på en padda , kul att Anna gästade! sån attans duktig konstnär!

 2. pixeljunk shooter lät riktigt intressant , får nog bli en inhandling på det! Däremot skulle jag vilja tipsa er om ett ios TD som jag tror har missats av många , spice bandits ett riktigt kul och underhållande spel med många spellägen samt co-op möjligheter skulle dock rekommendera att spela det på en padda , kul att Anna gästade! sån attans duktig konstnär!

 3. Nu var det väldigt länge sedan jag lämnade en kommentar, men nu kommer en och jag vill börja med och tacka för dem senaste avsnitten som har varit mycket bra framförallt Brothers avsnittet men det är nog mest för att jag gillade det spelet så mycket. Ni kommer också få lite extra kärlek i ett blogginlägg som kommer efter ni har spelat in avsnittet

  Jag spelade Kingdom Hearts 1 när det begavs sig och vela verkligen gilla det men kunde inte för att det var för svårt för mig, gillade världen musiken och allt runt om kring det. Vet att när jag spelade det då kom jag till fighten mot Cloud och gav upp för jag orkade inte ta mer stryk, därför valde jag göra ett nytt försök nu med Kingdom Hearts 1.5 HD ReMix. En av sakerna jag störde på mig då var kameran som aldrig visade det man vela se och det är nu fixat så man kan styra kameran själv lättare genom att använda högra analogspaken. Den här gången när jag var i Olympiaden och mötte min forna nemesis som jag den här gången spöade honom sönder och samman, i Kingdom Hearts HD kunde man också välja svårighetsgrad och spela på Easy och det gjorde jag och det hade jag hade hoppats att man kunde göra eftersom det var svårighetsgraden som gjorde att jag slutade spela Kingdom Hearts 1. Världarna man besöker är så vackra och mysiga och speciellt Atlantica och Halloween Town . Musiken är helt ok finns några guldkorn som musiken från Travers Town, Atlantica och musiken när man möter slutbossen. Finns fortfarande några problem med kameran ibland är den låst så man inte kan vrida kameran, och allt plattformshoppande gör mig smått förbannad ibland, tycker man kunde löst det med ett pusselmoment istället. Hatade verkligen Bouncywilds och bossarna Chernabog samt andra gången man möter Ansem i slutet vart gladare att klara han än sista bossen.

  Helt klart så ska Kingdom Hearts 1.5 HD Remix vara med i boken för att spelet har underbara miljöer Stundtals fin musik och att man kan välja svårighetsgrad samt det förbättrade gameplayet. Hd hjälper också till lite för att förbättra grafiken och gör det lite snyggare samt att slutet är mycket fint. Originalet kanske ja men då kan man lika gärna spela HD-Versionen istället.

  Jag hann aldrig vara med och spela ett spel i retroresan så jag fick aldrig ge ett pizzabetyg men nu tänkte jag göra det Kingdom Hearts 1.5HD är en riktigt god och bra tillverkad kebabpizza men som är alldeles för het och man äter pizzan i en garderob.

 4. Nu var det väldigt länge sedan jag lämnade en kommentar, men nu kommer en och jag vill börja med och tacka för dem senaste avsnitten som har varit mycket bra framförallt Brothers avsnittet men det är nog mest för att jag gillade det spelet så mycket. Ni kommer också få lite extra kärlek i ett blogginlägg som kommer efter ni har spelat in avsnittet

  Jag spelade Kingdom Hearts 1 när det begavs sig och vela verkligen gilla det men kunde inte för att det var för svårt för mig, gillade världen musiken och allt runt om kring det. Vet att när jag spelade det då kom jag till fighten mot Cloud och gav upp för jag orkade inte ta mer stryk, därför valde jag göra ett nytt försök nu med Kingdom Hearts 1.5 HD ReMix. En av sakerna jag störde på mig då var kameran som aldrig visade det man vela se och det är nu fixat så man kan styra kameran själv lättare genom att använda högra analogspaken. Den här gången när jag var i Olympiaden och mötte min forna nemesis som jag den här gången spöade honom sönder och samman, i Kingdom Hearts HD kunde man också välja svårighetsgrad och spela på Easy och det gjorde jag och det hade jag hade hoppats att man kunde göra eftersom det var svårighetsgraden som gjorde att jag slutade spela Kingdom Hearts 1. Världarna man besöker är så vackra och mysiga och speciellt Atlantica och Halloween Town . Musiken är helt ok finns några guldkorn som musiken från Travers Town, Atlantica och musiken när man möter slutbossen. Finns fortfarande några problem med kameran ibland är den låst så man inte kan vrida kameran, och allt plattformshoppande gör mig smått förbannad ibland, tycker man kunde löst det med ett pusselmoment istället. Hatade verkligen Bouncywilds och bossarna Chernabog samt andra gången man möter Ansem i slutet vart gladare att klara han än sista bossen.

  Helt klart så ska Kingdom Hearts 1.5 HD Remix vara med i boken för att spelet har underbara miljöer Stundtals fin musik och att man kan välja svårighetsgrad samt det förbättrade gameplayet. Hd hjälper också till lite för att förbättra grafiken och gör det lite snyggare samt att slutet är mycket fint. Originalet kanske ja men då kan man lika gärna spela HD-Versionen istället.

  Jag hann aldrig vara med och spela ett spel i retroresan så jag fick aldrig ge ett pizzabetyg men nu tänkte jag göra det Kingdom Hearts 1.5HD är en riktigt god och bra tillverkad kebabpizza men som är alldeles för het och man äter pizzan i en garderob.

 5. Nu var det väldigt länge sedan jag lämnade en kommentar, men nu kommer en och jag vill börja med och tacka för dem senaste avsnitten som har varit mycket bra framförallt Brothers avsnittet men det är nog mest för att jag gillade det spelet så mycket. Ni kommer också få lite extra kärlek i ett blogginlägg som kommer efter ni har spelat in avsnittet

  Jag spelade Kingdom Hearts 1 när det begavs sig och vela verkligen gilla det men kunde inte för att det var för svårt för mig, gillade världen musiken och allt runt om kring det. Vet att när jag spelade det då kom jag till fighten mot Cloud och gav upp för jag orkade inte ta mer stryk, därför valde jag göra ett nytt försök nu med Kingdom Hearts 1.5 HD ReMix. En av sakerna jag störde på mig då var kameran som aldrig visade det man vela se och det är nu fixat så man kan styra kameran själv lättare genom att använda högra analogspaken. Den här gången när jag var i Olympiaden och mötte min forna nemesis som jag den här gången spöade honom sönder och samman, i Kingdom Hearts HD kunde man också välja svårighetsgrad och spela på Easy och det gjorde jag och det hade jag hade hoppats att man kunde göra eftersom det var svårighetsgraden som gjorde att jag slutade spela Kingdom Hearts 1. Världarna man besöker är så vackra och mysiga och speciellt Atlantica och Halloween Town . Musiken är helt ok finns några guldkorn som musiken från Travers Town, Atlantica och musiken när man möter slutbossen. Finns fortfarande några problem med kameran ibland är den låst så man inte kan vrida kameran, och allt plattformshoppande gör mig smått förbannad ibland, tycker man kunde löst det med ett pusselmoment istället. Hatade verkligen Bouncywilds och bossarna Chernabog samt andra gången man möter Ansem i slutet vart gladare att klara han än sista bossen.

  Helt klart så ska Kingdom Hearts 1.5 HD Remix vara med i boken för att spelet har underbara miljöer Stundtals fin musik och att man kan välja svårighetsgrad samt det förbättrade gameplayet. Hd hjälper också till lite för att förbättra grafiken och gör det lite snyggare samt att slutet är mycket fint. Originalet kanske ja men då kan man lika gärna spela HD-Versionen istället.

  Jag hann aldrig vara med och spela ett spel i retroresan så jag fick aldrig ge ett pizzabetyg men nu tänkte jag göra det Kingdom Hearts 1.5HD är en riktigt god och bra tillverkad kebabpizza men som är alldeles för het och man äter pizzan i en garderob.

 6. För att inleda så ska jag lyssna till Peters önskemål och lista några TD favoriter. När det kommer till hela genren så är nog min favorit Zoator. Hen har skapat ruggigt bra Tower Defense till både Starcraft II och Warcraft III och hela hens katalog är värd att spelas, hedersomnämnande till min personliga favorit Sprout TD till Warcraft III.

  Element TD, ursprungligen och bäst till Warcraft III finns även i några andra sämre versioner. Enda bristen är att det inte är uppbyggt kring mazing (att bygga tornen för att skapa en path) utan har ett klassiskt låst upplägg.

  Wintermaul och Wintermaul Wars. Finns i ett oändligt antal olika varianter men det hela bygger på att man i ett lag om 5-8 spelare försvarar sig mot våg efter våg av fiender. Finns i alla teman man kan tänka sig från sport till anime. Wars varianten är samma sak fast man också skickar monster mot sin motståndare.

  En till jag vill nämna är Eeve TD. Mest för att jag själv uppskattar det även om många inte håller med mig.

  Då till Kingdom Hearts. Jag gillar ju det här, även om jag inte är något superfan av Disney så tycker jag Squaresoft gjort det bra här. Man har lyckats merga två saker till en intressant enhet och skapat ett kompetent rollspel som jag äger två kopior av (En med Squaresoft som utgivare och en med SquareEnix, mest stolt över den första). Så även om man lär sig hata Piff och Puff och att Gummi Ship kan vara den sämsta iden någonsin så drar Kingdom Hearts in mig och jag njuter hela vägen till slutgrinden för att maxa spelet. Det tar en jävla tid att få det ultimata Key Bladet men samtidigt så kan jag uppskatta det, lite som i FFX, man behöver det ju inte för att klara den relativt enkla slutbossen men för att spöa de alternativa bossarna så underlättar det ju, precis som i FFX.

  Tack för en bra pod BOP, POB eller vad ni nu föredrar.

 7. För att inleda så ska jag lyssna till Peters önskemål och lista några TD favoriter. När det kommer till hela genren så är nog min favorit Zoator. Hen har skapat ruggigt bra Tower Defense till både Starcraft II och Warcraft III och hela hens katalog är värd att spelas, hedersomnämnande till min personliga favorit Sprout TD till Warcraft III.

  Element TD, ursprungligen och bäst till Warcraft III finns även i några andra sämre versioner. Enda bristen är att det inte är uppbyggt kring mazing (att bygga tornen för att skapa en path) utan har ett klassiskt låst upplägg.

  Wintermaul och Wintermaul Wars. Finns i ett oändligt antal olika varianter men det hela bygger på att man i ett lag om 5-8 spelare försvarar sig mot våg efter våg av fiender. Finns i alla teman man kan tänka sig från sport till anime. Wars varianten är samma sak fast man också skickar monster mot sin motståndare.

  En till jag vill nämna är Eeve TD. Mest för att jag själv uppskattar det även om många inte håller med mig.

  Då till Kingdom Hearts. Jag gillar ju det här, även om jag inte är något superfan av Disney så tycker jag Squaresoft gjort det bra här. Man har lyckats merga två saker till en intressant enhet och skapat ett kompetent rollspel som jag äger två kopior av (En med Squaresoft som utgivare och en med SquareEnix, mest stolt över den första). Så även om man lär sig hata Piff och Puff och att Gummi Ship kan vara den sämsta iden någonsin så drar Kingdom Hearts in mig och jag njuter hela vägen till slutgrinden för att maxa spelet. Det tar en jävla tid att få det ultimata Key Bladet men samtidigt så kan jag uppskatta det, lite som i FFX, man behöver det ju inte för att klara den relativt enkla slutbossen men för att spöa de alternativa bossarna så underlättar det ju, precis som i FFX.

  Tack för en bra pod BOP, POB eller vad ni nu föredrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *