Avsnitt 7 – Rockband & Mario Kart 64

Avsnitt 7 - Rockband & Mario Kart 64

Välkomna tillbaka, alla kära lyssnare!
Efter krångel med tekniken och en massa förlorat arbete, så är nu äntligen avsnitt nummer Sju här!

Inte nog med att det är vårt längsta avsnitt nånsin, vi gästas även av suveräna Victor Clausson från Revansch!
Vi snackar om plast-rock i Rockband 1 och 2 och multiplayer-lycka i Mario Kart 64 plus en massa annat bröte.

Mycket nöje!
Avsnitter finner ni HÄR, på iTunes eller genom vår RSS-feed.

Länkar & Musik

Framemeister – Victors dyra thingy

Nesdb – Sveriges främsta Nes-forum

Tveksamt – Bobs favoritpod om svensk film av tveksam kvalitet

Revansch! – Victors eminenta retrospelsshow

Gangnam Style utan musik

Bob och Peter med vänner spelar Mario Kart 64

Alexisonfire – This could be anywhere in the world

Å så Victor å hans vänner utklädda till Slipknot

7 reaktion på “Avsnitt 7 – Rockband & Mario Kart 64

 1. Pingback: PXK + Rockband + YouTube = Sant | PixelKameraderi

 2. Pingback: Spelbloggen rockar plast! | Spelbloggen på markbladet.se

 3. Hej Play Before you Die, eller ”pixelBob” och ”xyrliga-xired” som jag tycker om att kalla er. Tack för ett långt och supermysigt avsnitt.
  Jag är ju en ny lyssnare, men när jag hörde temat på podden så tände jag till likt svavel på en sticka.
  Temat passar utmärkt för mig, då mitt spelande är väldigt ojämnt. På senare tiden har jag främst plöjt Kirby’s Epic Yarn, New Super Mario Bros wii och Lego Batman (båda), tillsammans med min femåriga son. Men roligt nog har jag nyligen bestämt mig för att låta mitt spelande växa till sig lite, och det med hjälp av ”Batman – Arkham Asylum”. Så jag har inget Brunlöf-långt inlägg om det, men ser däremot fram att höra er snacka om det. Och om den hemliga podcast-legenden är den jag tror det är så finns det mycket intressanta vinklar från hen. Kan väl också passa på att hälsa legenden från mig.
  När det gäller förra avsnittet kan jag bara säga att Mario-Kart 64 är ett spel som doftar Delicatobollar och S-märken.
  Jag ägde nämligen inte en 64:a själv utan stannade länge kvar med mitt SNES istället. Så då blev det på mitt lilla samhälles fritidsgård som jag spelade Mario-Kart. Där varvades rundpingis med biljard, kortspel och ostmackor.
  Och så en dag införskaffades en 64:a, självklart med Mario-Kart som enda spel. Så nu delades färglada, svettiga handkontroller upp mellan sockerstinna ”unga vuxna”. Turneringar planerades på smårutigt A4, och sen kom skratten, slagsmålen och svordomarna.
  Om ett spel får en, att efter skolan stanna kvar för att vara först i kön till kontrollerna som delades ut kl 19!, då får man väl säga att man lyckats.
  Min favorit var Wario Stadium med 150cc karten. Förutom när man mötte folk som kunde utnyttja detta trasiga spel, och kunde alla trixen, så att man stod där, ett varv efter, med gråten i halsen, redo att trycka ner den genomskinliga kontrollen i halsen på Emil (din jävel).
  Men nu ska jag inte vara mer långrandig. Tack för att ni också lyssnar på Tveksamt, det gör mig glad. Ta nu hand om varandra. Stora podcastkramar/ @sebastiannord

 4. Tjenare! TRAZH (Trash) här och inte ”TRASS”!
  Riktigt fint avsnitt senast. Bra musik och Victor var en jättebra gäst att lyssna på.

  En liten sammanfattning om Batman: Arkham Asylum:
  Innan Batman: AA var det få superhjältespel som hade påverkat mig och sen BAM från ingenstans kom detta. Jag var sen med att spela det, men redan vid inledningen kände jag av att spelet var utav något extra. Hela spelet andas Batman. Miljöer, skurkar, hur man styr Batman, storyn. Mark Hamill gör sin Joker klockrent och man vet aldrig vad Jokern hittar på härnäst.
  Combat-systemet är som en dans och alltid tillfredsställande att gömma sig i taket och smyga sig på fiender. Blir dock en liten ovana att använda sin ”Batvision” eller vad det heter hela tiden.
  Bland de bästa superhjältespelen någonsin (uppföljaren är bättre). Det förtjänar lätt en plats i boken.
  ”I’M BATMAN!”

 5. Tja

  Har inte så mycket att säga om Batman då det var ett tag sen jag spelade det som hastigast. Men kändes verkligen som rätt spel för Batman.

  Ville väl mest säga att jag tyckte erat avsnitt var bra och kul att höra Victor Clausson, garvade högt när ni började härma varandras dialekter.

  Tänkte bara kolla om Tony Hawk Pro Skater 2 är med i boken? Är ett av mina all-time favorit spel!

  Mvh Gippan

 6. Hej på er och hej Anders, duktig du är på att baka bullar. Vet sveriges spelvärld om det? Nu gör dom det!
  Ni andra två, jag gillar ju inte långa avsnitt, men senaste avsnittet kändes mer som 2 timmar än 4. Då är det bra! Har inte så mycket mer att säga än att när jag har fått tag på vapenlådan som sitter på luftballongen på första banan i Mariokart 64 så har den innehållit olika grejer varje gång. Lycka till med detta avsnittet, det kommer nog bli grymt. Jag älskar när du, Peter pratar om hur cool du känner dig när du spelar. Med tanke på hur cool du kände dig när du spelade Spider – The secret of Bryce manor kan jag inte föreställa mig hur du ska lyckas beskriva hur du kände dig som Batman. 🙂
  Kram på er!!

 7. Pingback: Play Before You Die – PXK + Rockband + YouTube = Sant

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *