Avsnitt 11 – RSM, Operation Wolf, Fat Princess och Bioshock Infinite

 Avsnitt 11 - RSM, Operation Wolf, Fat Princess och Bioshock Infinite

Hej och välkomna till Avsnitt 11 av Play Before You Die, avsnittet med den fulaste inläggsbilden och det längsta avsnittsnamnet hitills!

Och det är ju klart att avsnittsnamnet blir långt när vi har så mycket att snacka om. Vi snackar Retrospelsmässan, avhandlar spelet Operation Wolf, snackar tårtor och hattar i Fat Princess och avsluter med en spoilercast om Bioshock Infinite. Observera väl att vi kommer spoila en massa i det relativt färska Bioshock Infinite så har ni inte spelat spelet (Varför inte då? Gör det ögonabums!) så lyssna inte mellan 2:00:20 –  3:09:10 så kommer ni klara er helskinnade och o-spoilade.

Avsnittet finner ni HÄR, på iTunes eller genom vår RSS-feed.

Länkar & Musik

Retrospelsmässan

Speljägartävlingen mot Revansch!

Video av våra inköp på mässan

Peters nya favoritpod Pixelklubben64

Bobs text om Bioshock Infinite

Adventures Fail på MySpace

 
Till nästa avsnitt ska vi spela Plants Vs. Zombies!
Har du nåt att säga om det så är det bara att kommentera vettja!
Puss och kram!
/Bob & Peter

5 reaktion på “Avsnitt 11 – RSM, Operation Wolf, Fat Princess och Bioshock Infinite

 1. Inga kommentarer ännu, en dag efter nytt avsnitt? Dåså, då blir det en liten textvägg:

  Retrospelsmässan och Bioshock Infinite (flämt, t.o.m. själva titeln är ju en spoiler!!!) var mycket underhållande lyssning. Speciellt förvirringen om slutet i Bioshock var oavsiktlig humor på hög nivå. Om ni är förvirrade, så föreställ er då hur det låter för någon som inte ens har spelat spelet och som saknar all form av kontext. Jag förstod inte mycket av det ni sade, men kul var det.

  Angående att ha med långa ljudklipp eller ej: Själv så tycker jag att de dumheter som klipps in (oavsett längd) är en av de saker som får PBYD att stå ut från mängden av andra spelpoddar. När ni nu börjar hitta er egen podcastidentitet och så sakta kliver ut från Retroresans skugga så ska ni absolut fortsätta med det som gör just er unika. Nåväl, precis som med Viktors kommentar från avsnitt 10 så gör ni väl ändå som ni vill, oavsett vad vi lyssnare tycker :).

  För att göra Peter glad så ska Pixelklubben 64 få en chans, tillsammans med ert inhopp i Spelklassiker Musik. (Spelsverige är verkligen minimalt. Alla verkar känna och referera till alla, också gästar ni varandras projekt också. Var ska denna inavel sluta :P).

  Hursomhelst, Plants vs. Zombies kommer bli kul att lyssna på.
  Ciao.

 2. Tack för ett suveränt avsnitt! Känns så skönt att Mattias har fått prata av sig ordentligt om Bioshock. Det var några jobbiga dagar som passerade efter han klarat detta spel. Circle be unbroken gick på repeat här hemma, vi fick inte börja spela Ni No Kuni eftersom han inte hade bearbetar sin upplevelse från Bioschock ännu och det mesta som kom ur hans mun handlade om Bioshock. Jag hoppas vi kan lägga det bakom oss nu. 🙂
  Jag ser fram emot nästa avsnitt. Jag har spelat Plants vs. Zombies en hel del till min mobil och gillar det mycket! Även vår Noel har spelat det en hel del, så Mattias var lite sist på bollen i vår familj med detta spel. En av Noels favoritlekar förra sommaren var inspirerad av Plants vs. Zombies. Den gick ut på att en vuxen skulle vara blomman som skjuter och låta ”pew pew pew”, samtidigt som han själv kom haltande mot en och sa ”brains… brains…” och när han kommit fram började han äta av en och då skulle man ropa ”NOOOOO…”. Sedan började det om från början igen och ibland hade han hink på huvudet eller ett badmintonracket som skydd. Mycket roligt! Men lite svårt att förklara för annat folk varför vi har en son som vill leka att han äter hjärnor. 🙂
  Blir det något Zeldaspel snart eller? Mario går också bra!
  Kram på er!

 3. Först vill jag tacka för ett mycket bra avsnitt och undrar kommer ni också åka på GAMEX?. Men nu till spelet Plants vs:Zombie är en drog när man väl har börjat med den kan man inte sluta spela det tills det är slut. Älskar den gulliga grafiskastilen och samt slutlåten som man får höra när man klarat spelet, nån gång då och då måste jag lyssna på den och då blir det att den går på repeat ett par gånger bara älskar den låten.

 4. Tjena!
  Jag lyssnade för ett tag sedan på de första avsnitten och tyckte som många andra att det var lite väl dålig ljudkvalité. Detta har verkligen förändrats. Nu finns det inget att klaga på när det gäller ljudet! Jag tycker även att ni har blivit lite ”varma i kläderna”. Från och med nu kommer jag inte missa några avsnitt!

  När Fat Princess var nytt så testade jag det. Då tyckte jag att det var precis som ni beskriver det. Nästan ospelbart utan massa kompisar man känner. Verkligen skitsvårt att få massa random dudes att samarbeta bra i det spelet. De andra spelen ni pratade om har jag inte testat, men det måste jag göra efter att jag er.

  Jag installerade nyligen Plants vs zombies på min ipad. Har kanske kommit igenom halva spelet. Det är rätt roligt hittills men lite väl lätt. Det känns inte som att man kan misslyckas. Därför blir det bara att jag spelar ett par banor åt gången. ex på toaletten:D

 5. Tjo gubbar!
  Tack för det senaste avsnittet, småsnacket på RSM och den varma goa kramen från Bob! 🙂
  Det är kul att höra er snacka och jag älskar all nostalgi som fylls i öronen när det spelas gamla barnprogram i öronen.

  Angående PVZ… OMG OMG OMG!
  Det måste vara det bästa tower/defence spelet som har gjorts.
  Köpte det först till pc sen också till både iOs och Nintendo Ds men ds varianten rekommenderar jag inte.
  Suverän design på plantorna och zombiesarna, variationerna på plantorna, zombiesarna och banorna gör att nästa bana man spelar känns fräsch och nästan ny.
  Sen att man kan köpa uppgraderingar till sina plantor gör ju inte spelet sämre.
  Dom flesta av minispelen är roliga och jag tycker att om det är något jag känner att jag vill gnälla på så är det musiken som är ok men dock så enformig och så den JÄVLA zengarden som är urbotat tråkigt.
  Kan fylla en hel massa rader till men då jag vill höra era och andras åsikter om spelet så slutar jag här.

  Tack igen för en suverän pod och det ska bli kul att få lyssna på er igen *host*på helgen efter inspelning*host* hint hint 🙂

  /Pappalriksson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *