Avsnitt 40 – Baldurs Gate: Dark Alliance

Baldurs Gate Dark Alliance

Som en ohelig allians, kommer vi tillbaka till era öron!
Något försenat, men ändå rykande hett avsnitt som spelades in den gode Bobs spelrum. Och inte nog med att vi är fulltaliga i avsnitt, vi har även en finfin gäst som gör sin podcastdebut, nämligen Dennis Elander!

Vi snackar om Baldurs Gate: Dark Alliance i cirka tre timmar och har det mysigt och härligt, precis som sommaren ska vara!

Avsnittet hittar ni här, via Itunes eller via vår nybadade Rss-feed.

Hörs snart igen!

 

Musik:

Clint Eastwood – Gorillaz

En reaktion på “Avsnitt 40 – Baldurs Gate: Dark Alliance

  1. Kommentar till Final Fantasy 4

    Tjo Bob och Peter vill först tacka Bob för att jag fick köpa hans Ds version av Final Fantasy 4, sen vill jag tacka er som valde att spela det. Jag som är en Final Fantasy älskar har aldrig klarat ett Final Fantasy spel förrän nu då, men har spelat dom flesta och lärt mig älska dom. Jag har spelat FF4 tidigare men då kom jag till delen när man ska bli paladin men förstod inte vad man skulle göra i fighten med sitt onda jag när jag tänker efter så undrar jag varför jag inte kollade på nätet hur man skulle göra för då fanns internet men det rann ur sanden, samt att jag spelade det på min och min brors playstation 1 som antingen var chippad eller så var den importerad från USA för både jag och min bror älskade JRPG och dom flesta JRPG spelen kom ju bara till Nordamerika han flyttade iaf och tog med sig konsolen men har fortfarande kvar Anthology versionen av spelet som man fick Final Fantasy 4 och Chrono Trigger till PS1.

    Hade önskat att jag spelat det här spelet med pixelgrafik försökte få hem psp versionen på min PSP som jag köpte för ett tag sen men fick det aldrig att funka så nöjde mig med DS-versionen, eftersom att fiender och bossar ibland såg löjliga ut men bakgrunder var fina. Ploten i spelet är ju ganska trist men utvecklas till en fin historia ju mera spelet fortgår och slutar lite väl klyschigt men har inget att klaga på i storyn. Musiken är fin men inga låtar som lägger sig på minnet som vissa andra Final Fantasy spel har gjort som sjuan och sexan. Karaktärerna är mycket bra med favoriter som Palom&Porom,Yang och Tellah men samma där så blir karaktärerna bättre i spelen som kommer därefter. En bra sak med Ds-versionen var att man fick se lite Cutscenes med röstskådespelare som kanske inte alltid var så bra, men det var fint ändå. Även att dom hade lagt till ett en rolig liten grej i DS-versionen var att man kunde hitta Developers office i dvärgslottet där man skulle göra ett x antal saker så fick man Reach augmentetionen, Hade svårt att förstå mig på augumentation systemet så jag kollade en guide och då slutade det med att jag fick Phoenix som var en väldigt bra fördel i den sista boss striden för den gör så att när Kain som har den equippad dör så återupplivas alla andra i party med full hp och mp om Kain har full mp när han dör så min taktik var när han dog återupplivades alla andra och sen återupplivade jag han och gav han en dry ether så han hade full mp. Vet inte om de andra versionerna hade om man 100%:ade en Våning i en grotta så fick man lite extra items kommer inte ihåg om det fanns med i PS1-versionen men tror inte det.

    Final Fantasy 4 var början på något som skulle komma att bli stort och det känns som att det är ett äldre FF spel för allt är bra men blir så mycket bättre med Final Fantasy 6&7 men det blir självklart ett Ja. Har en sista fråga vad hade ni för level och hur länge tog det? När jag klarade det hade jag level 77 och ungefär 50timmar spelat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *