Avsnitt 31 – Metal Gear Solid med ck

MGS kvadrat 2

Vem är redo för ett långt och matigt avsnitt om fricking Metal Gear Solid?
Ni är det såklart!
Vi gästas av mannen, myten, legenden Fredrick med ck Karlsson, känd från Twitter samt Superlife Podcast och vi har det trevligt tillsammans.

Avsnittet hittar ni Här, via Itunes och via vår magiska RSS-feed.

Till nästa gång spelar vi Fallout, ses och hörs då!

Länkar & Musik
Snedtänkt med Kalle Lind
Film! Film! Film!
Vår RSM-video

Hall & Oates – Maneater

6 reaktion på “Avsnitt 31 – Metal Gear Solid med ck

 1. A HIND D??

  Grymt trevligt avsnitt! Har växt upp på den här spelserien, som alltid kommer att ligga mig nära(mast?) hjärtat. Även om gubbsjukan lyser igenom lite mer för varje gång man drar igenom serien… Sitter, som resten av spelvärlden, djupt nedsjunken i TPP för tillfället.

  Mycket välkommet med Fredricks gästspel, supernajs! Vill även lägga en liten extra eloge till ljudmixen till avsnittet, satt som en smäck med bakgrundsmusik och inslag! Mwah.

  Tack för en arbetsdagslång underhållning! 🙂

 2. Hej!
  Mycket trevligt Mgs avsnitt! Kul att höra Fredriks ljuva stämma iväntan på ( nya=) ) nya Superlifeavsnitt!
  Fallout 1 har jag velat spela hur länge som helst, Så nu kom ju en jättechans att haka på.
  Installerade spelet som jag plockade upp gratis på GOG när det var gratis där, Och började spela för att märka att det var nästan helt ospelbart =(
  Orkade tyvärr bara spela någon timme innan jag gav upp detta kultspel.
  Med annan kontrollmetod hade nog Fallout varit mycket roligare. Handkontroll?
  Synd! Men ser fram emot att höra era tankar om det!
  Fallout hade verkligen behövt en HdSpecialUltraRemakeEX!
  Tack för grym podd! Och kul att förra avsnittet blev så långt och matnyttigt!
  Kram!

 3. Nämen tjohej igen. Det var ett tag sedan.
  När jag för ett par år sedan önskade mig längre diskussioner och gäster i era avsnitt så hade jag aldrig trott att ni till slut skulle bli såhär vansinniga. ÅTTA TIMMAR!!!
  (Mycket trevligt att lyssna på förresten).

  ————————————————————————————
  Själva huvudrätten då:
  Älskade undergång! Varför måste du vara så svårflörtad?

  Fallout 1 är knepigt.

  Redan efter ett par få timmar så märks det att det är bra. Eller, det är ett utmärkt rollspel i 2D (Valfrihet! Fascinerande värld! Ambitiöst!). Synd bara att det är så märkbart tärt av tidens tand (spelsystem, kontroll, vaga instruktioner, grafik…).

  Spelet både lockar och skrämmer. Det kräver tid och dedikation. Det går långsamt (så långsamt) att hitta rätt och döden är konstant.
  Men. Ta mig tusan, när jag väl snubblar rätt och lyckas så är det väldigt tillfredsställande. Dock fortfarande knepigt.

  Det är väl talande att jag har ägt spelet i tre år och fortfarande inte har klarat det.
  Har faktiskt aldrig ens satt mig ner för att spela det under en längre tid. Vilket naturligtvis inte är speciellt smart. Som Peter säger så behövs det någonting som driver på en att faktiskt ta sig igenom allting.

  Problemet är kanske att jag som bortskämd spelare egentligen inte vill bli utmanad. Varför välja det hårda, sandiga, dödliga alternativet när t.ex. Mass Effect-trilogin erbjuder omedelbar underhållning och trygg handhållning?

  Samtidigt finns det någonting som gör att jag fortfarande inte kan släppa tanken på att återbesöka ödemarken. Att slutföra resan.

  Så, platsar det på listan? Kan nog inte svara på det än.

  (Lösningen: Sluta vela, börja spela! Någon gång ska det väl gå hela vägen…)
  ————————————————————————————

  Är nu mycket nyfiken på allt Fallout-relaterat material från er.
  Har’e bra.

 4. Fint med ett MGS avsnitt som gjorde mig sugen på att spela spelen så jag tog och letade fram ett ex av Metal Gear Solid Legacy Edition på Ebay så någon gång ska jag spela det. Har aldrig riktigt fastnat för Fallout spelen har testat ettan, tvåan, trean och New Vegas ingen har sålt mig så jag hoppas att fyran kan göra det. Men först ska jag ge Fallout 3 eller New Vegas en chans till. Tycker det är konstigt att jag inte har fastnat för Falloutspelen dem borde passa mig eftersom att jag älskar Skyrim och Baldurs Gate 2 och med det menar jag att Skyrim är hyfsat likt Fallout 3 och Vegas och Fallout 1 och 2 likt Baldurs Gate 2 .

  Hej och Tack För mig.

 5. Hej igen kära ni!

  Vill börja med att tacka för ett i sedvanlig ordning förtjusande avsnitt med en väldans trevlig gäst, alla tiders!

  Svarar direkt på Bobs fråga om jag har spelat första Bioshock och det får väl bli ett ja och nej på den frågan. Jag har påbörjat en genomspelning men kommer alltid till ett ställe där det säger stopp. Upplever ni att det finns en brytpunkt där det finns ett bättre flyt för jag kommer aldrig in ett ett sådant med Bioshock. Därför har jag inte på hittills tre försök, utan att ens komma långt, inte klarat det.

  Spel som jag däremot har spelat igenom och således tagit mig över tio spel på ett år är Super Mario Bros. Crossover, Kingdom Hearts – Re:Chain of Memories, Journey och Aladdin (SNES). Nu är jag alltså uppe i tolv spel, känns bra att skämshögen blir lite mindre i alla fall.

  Måste ju naturligtvis uppmärksamma den fantastiska spelhjälpen i min kommentar, vilken grej, helt makalöst! Jag satt med datorn nästan hela tiden i kombination med bowlingtittande och ätande på dagen och att jag ritade under nattens timmar. Sov endast tre timmar den natten. Det är helt fantastiskt vad man kan åstadkomma med inte enorma medel. Superbt jobbat Peter och vacker dans Bob!

  Det blev en lite kortare kommentar denna gång, kanske blir en lite längre när ni avverkar A link to the past som jag så lägligt klarade av i somras med min bästaste vän.

  Ha det förträffligt gubbar,
  puss på er!

 6. Nu är det snart tio år sedan jag spelade första fallout, men några saker minns jag iaf.

  Det här var ett svårt spel. Jag menar toksvårt redan på den lättaste svårighetsgraden. Jag minns att jag kände mig kass när jag var tvungen att spela på easy för att kunna spöa mina första radscorpions. Men det fanns några knep för att överleva lite lättare.

  Om man sätter full pott i Luck så kan man gå till casinot och tjäna oändligt med pengar. Det är kanske lite fuskigt, men om det är alltför svårt, så kan det hjälpa.

  Jag kommer ihåg att jag snubblade över ett UFO i öknen. Där hittade jag en tavla på Elvis och ett strålvapen, och Herregud vilken bössa det var. När jag väl hade hittat den, så använde jag bara den resten av spelet.

  En karaktär som jag minns starkt är Harold. En muterat stackare med ett träd som växer från hans huvud (Jag minns inte riktigt om trädet dyker upp i första spelet eller något av de senare ). Han dyker även upp i senare delar av serien. Jag blev väldigt glad när jag sprang på honom i Fallout 3. Ett riktigt bra påskägg, som jag inte vill spoila för den som vill spela det.

  Det gäller att komma över en tröskel i början av spelet, men när man väl har gjort det så tycker jag att det var en lysande upplevelse och ska helt klart spelas innan man dör.

  Tack för en lysande show och keep up the good work.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *